Hondenschool CDC

Hondenschool CDC

Het belangrijkste doel binnen de lessen van Hondenschool CDC is om te leren communiceren met je hond.  Het is belangrijk dat jij en je hond elkaar begrijpen en daardoor op elkaar kunnen vertrouwen.  Als jullie goed met elkaar in verbinding staan, kan jij je hond geven wat hij nodig heeft en zullen jullie als een goed team functioneren. Wanneer je weet wat je aan elkaar hebt brengt dit ontspanning en plezier met zich mee en zal je een maatje voor het leven hebben!

In de diverse lessen gaan we aan de slag om jou en je hond te begeleiden in zijn of haar weg naar een stabiele gezinshond.
We leren om te gaan met dagelijkse uitdagingen, divers hondengedrag en sociale vraagstukken.  Bij Hondenschool CDC wordt er uitsluitend op een veilige en positieve manier les gegeven zonder dat er dwang of druk wordt toegepast.

Uiteraard met genoeg fun en uitdaging voor alle niveaus.

Uniek bij CDC
Honden zijn slim en hebben een groot en enthousiast leervermogen maar daarnaast zijn ze ook speels en daar maken wij gebruik van.  Om jou en je hond een plezierige leer mogelijkheid te geven is de fun-factor aanzienlijk hoog binnen de lessen van Hondenschool CDC.  Elke keer worden hond en baas verrast met andere oefeningen, unieke materialen en combinaties om zo op een speelse wijze het leervermogen aan te spreken.  We trainen naar een uiteindelijk doel, een bepaalde vaardigheid, maar altijd met veel plezier!

De kenmerken van Chantal’s Dog Company, zoals aandacht voor iedereen, maatwerk toepassingen en oplossingsgerichte aanpak worden toegepast gedurende het lesprogramma.

Lessen algemeen
Een lesblok bij Hondenschool Chantal’s Dog Company bestaat altijd uit een blok van 6 weken, behalve de fun- en specialisatie klassen.

De fun en specialisatie klassen kunnen verschillen in aanbod en in duur, houdt hiervoor de website en onze facebook pagina in de gaten.

We trainen in kleine groepen zodat er altijd voldoende aandacht is voor een ieder.  De lessen zijn opgebouwd uit kleine oefeningen en combinatieoefeningen waarbij er elke keer weer een stukje wordt uitgelegd.
Ook wordt er direct feedback gegeven op maat zodat je het beste uit jezelf en je hond kunt halen!

De lessen duren 50 minuten en het is aan te raden 5 minuten voor tijd aanwezig te zijn.  Op zondagochtend wordt er getraind. Per lesblok wordt er een rooster vastgesteld en gepubliceerd met de volgende trainingen; puppy’s, de basis klas, hoopers voor beginners, hoopers voor gevorderde en fun class. Daarnaast worden er wisselende specialisatie trainingen aangeboden zoals neus en detectie werk en de seniorenklas.

Mocht er een les niet door kunnen gaan door onvoorziene omstandigheden vanuit CDC, dan wordt de les alsnog kosteloos ingehaald.

Wanneer er behoefte is aan extra aandacht, tijd of vragen kan er altijd een coaching sessie aan huis of privé training worden gepland.

Puppy training (vanaf 8 weken)
Tijdens de puppy training ligt de focus vooral op de verbinding maken met je pup. Je pup is nog niet zo lang bij jou en voor hem is de wereld nog één grote speeltuin. In de lessen gaan we aan samen aan de slag zodat je pup weet wie zijn baasje is en wat je van hem verwacht. We beginnen uiteraard met de basis beginselen, zoals de commando’s zit, lig, blijf en hier komen. Ook besteden we aandacht aan het los laten lopen, spelen, het reageren op zijn naam en leren we hoe je je pup rustig aan de lijn kan laten lopen. Tijdens de puppy trainingen is er ook voldoende ruimte voor vragen en leer je nodige tips en trics. Na het succesvol behalen van de puppy training kan je doorstromen naar de basis training.

Basis training (vanaf 6 maanden)
De basistraining is een belangrijk fundament in de opvoeding van je hond. In de basis training leer je over het gedrag van je hond, welke signalen laat hij zien en wat doe je daarmee. Deze kennis zal niet alleen nu van pas komen, maar ook wanneer je hond de pubertijd in gaat. De focus zal voornamelijk liggen op de communicatie en samenwerken tussen jou en je hond. Ondertussen weet hij wie je bent en wat je van hem wil en daar gaan jullie lekker mee aan de slag. Tijdens de basistraining gaan we de reeds geleerde commando’s uitbreiden met onder andere, niet opspringen, een aan de voet oefening, het sturen op afstand maar gaan we het ook wat lastiger maken. Als je hond netjes heeft geleerd om op zijn plaats te blijven is het natuurlijk ook fijn als hij dit doet als er “visite” langs komt. In de basistraining leren we ook om te gaan met diverse impulsen van buiten af en is jullie non-verbale communicatie erg belangrijk.

Fun Training (vanaf 6 maanden)
In de fun training gaan we naast het leren van toffe trucjes ook stiekem door met het oefenen en uitbreiden van geleerde commando’s. We plaatsen je hond in andere situaties en hij zal nieuwe materialen tegenkomen. De fun training is erg leuk om samen met je hond te volgen en zal jullie band nog meer versterken. Tijdens de fun training maak je kennis met diverse elementen uit andere specialisatie gebieden zoals, hersenwerk, neus werk, behendigheid en balans & coördinatie.

Locatie Hondenschool
We trainen op een afgesloten locatie in Rijswijk.
We hebben daar een grasveld en bestraat plein tot onze beschikking met voldoende licht zodat er ook in de avond getraind kan worden.
Er is mogelijkheid tot toilet en vrij parkeren voor de deur. Ook is de locatie beschikbaar via openbaar vervoer en dichtbij gelegen aan een tramhalte.
Bij inschrijving tot training zullen de locatie gegevens met routebeschrijving worden meegestuurd.

Tarieven Hondenschool
De volgende tarieven worden gehanteerd, deze zijn inclusief BTW en dienen vooraf betaald te worden.

Soort les Aantal praktijklessen Kosten
Puppy en Basislessen 6 € 100
Fun Class / Sport & Spel 5 of 6 Verschillend
Specials 5 of 6 Verschillend